Schmidt duidelijk: 'Daarom neem ik beslissingen die moeilijk te begrijpen zijn'

Schmidt duidelijk: 'Daarom neem ik beslissingen die moeilijk te begrijpen zijn'

13-12-2020 20:33 Laatste update: 20:45
137

PSV-trainer Roger Schmidt vindt het logisch dat sommige mensen zijn wissels niet goed begrijpen. De 53-jarige trainer wisselde sterkhouders Mohamed Ihattaren, Donyell Malen, Mario Götze en Philipp Max in het nipt gewonnen duel met FC Utrecht (2-1)

"Ze zijn vermoeid. Ze hebben alle vier een hele hoop wedstrijden gespeeld", verklaart Schmidt zijn wissels voor de camera van FOX Sports. "Soms moet ik voor ze zorgen. Ik moet dan het juiste moment vinden om ze te wisselen en wat frisse energie in de ploeg te brengen. Dit is de enige manier om de spelers fit te houden, dat is mijn overtuiging."

Schmidt is zich ervan bewust dat zijn wissels onbegrijpelijk over kunnen komen voor de buitenwereld. "Ik heb een totaal andere blik op mijn spelers. Ik moet het totaalplaatje bekijken. Dat is de reden dat ik soms beslissingen neem die moeilijk te begrijpen zijn."

Ondanks de moeizame overwinning van PSV, is Schmidt trots op zijn ploeg. "Naar mijn mening was het een fantastische tweede helft, omdat we geen energie meer over hadden. Hierom waren we vandaag niet in staat om goed voetbal in de tweede helft te spelen. Ook was onze tegenstander erg goed. Zij hebben zich de hele week voor kunnen bereiden op deze wedstrijd, terwijl wij nog op donderdag speelden."