Jans cynisch: 'AZ-verdediger had geel shirt aan, het was de scheidsrechter'

Jans cynisch: 'AZ-verdediger had geel shirt aan, het was de scheidsrechter'

14-12-2020 09:36 Laatste update: 09:42
87

Ron Jans plaatste na afloop van Twente-AZ (1-3) een cynische opmerking richting Danny Makkelie. De scheidsrechter had namelijk een opmerkelijk aandeel in de beslissende treffer van AZ.

In aanloop naar de vrije trap waaruit AZ de 1-3 maakte, liep scheidsrechter Danny Makkelie in de weg. Door Makkelie kon Godfried Roemeratoe niet ingrijpen in een duel met Tijjani Reijnders, waardoor de aanval van AZ verder kon lopen. Uit deze aanval kregen de Alkmaarders een vrije trap, die door Teun Koopmeiners raak werd geschoten. "Die verdediger van AZ blockt ons goed, die had een geel shirt aan. Dat was de scheidsrechter", reageert Jans voor de camera van NOS cynisch. "Danny Makkelie zei: ik mag niet affluiten als ik de bal niet aanraak. Maar hij hinderde Roemeratoe echt." 

De overtreding die volgde van Jayden Oosterwolde werd na een VAR-ingreep bestraft met een rode kaart. "Ik heb het net teruggezien, waarbij ik me afvraag of het wel een overtreding is", reageert Jans. 

Door de nederlaag kon Jans niet tevreden zijn met het goede spel van zijn ploeg. "Je kunt niet genieten op het moment dat je net een nederlaag hebt geïncasseerd, terwijl het ook anders had kunnen lopen. Ik kijk bijna alle Eredivisie-wedstrijden en ik vind FC Twente een van de leukste ploegen om naar te kijken, vandaag ook weer."