Voor mij is Huntelaar de beste Nederlandse spits van de afgelopen twintig jaar

"Voor mij is Huntelaar de beste Nederlandse spits van de afgelopen twintig jaar"

Gepubliceerd: maandag 14 december 2020 om 09:53ma 14-12-2020 om 09:53

Laatste update: maandag 14 december 2020 om 09:55ma 14-12-2020 om 09:55

Pierre van Hooijdonk vindt Klaas-Jan Huntelaar de beste Nederlandse spits van de afgelopen twintig jaar. Als Huntelaar na dit seizoen nog doorgaat met voetballen, dan moet hij volgens Van Hooijdonk wel spelen in een aanvallende ploeg.

"Huntelaar is fit. Hij speelt bij Ajax, wat de sterkste ploeg in de competitie is, en heeft er nog plezier in. Om dan te stoppen... Dat is lastig voor hem", stelt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Ja, als je de speelvreugde ziet die er nog bij hem vanaf spat", reageert Afellay. "Ik hoop echt als voetballiefhebber dat hij doorgaat. En ook Ajax kan hem nog heel goed gebruiken."

Als Huntelaar na dit seizoen nog zou vertrekken naar een andere club, dan moet dat volgens Van Hooijdonk een ploeg zijn die op de helft van de tegenstander speelt. "Dan komt hij in zijn kracht. Want voor mij is Huntelaar de beste Nederlandse spits van de afgelopen twintig jaar. Daarmee bedoel ik de beste afmaker. Van de twintig kansen maakt hij er achttien. En geen schaartjes of andere trucjes", ziet Van Hooijdonk. "Maar functioneel, spits zijn. Afmaken, met links, met rechts, met zijn hoofd, stiftballetjes, alles beheerst hij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws