Een bizarre loting: negen ploegen worden vrijgeloot en wij loten Ajax-uit

"Een bizarre loting: negen ploegen worden vrijgeloot en wij loten Ajax-uit"

15-12-2020 19:28
112

FC Utrecht zette De Galgenwaard op 4 maart van dit jaar in vuur en vlam met een bekerzege op Ajax. De Domstedelingen plaatsten zich voor de bekerfinale, maar wisten toen niet dat het seizoen amper één week later al voorbij zou zijn: de spelers kunnen het nu nog altijd niet geloven.

De 2-0 zege op Ajax had achteraf weinig waarde: de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht ging niet door. Woensdag wacht een nieuwe bekerclash met Ajax, in een lege Johan Cruijff Arena in plaats van een kolkende Galgenwaard. "Een bizarre loting. Negen ploegen worden vrijgeloot en wij loten Ajax-uit", aldus Sander van de Streek, die begin maart één van de twee Utrechtse treffers maakte, in gesprek met De Telegraaf.

Clubicoon Mark van der Maarel sluit zich erbij aan. "We winnen van ze in de halve finale, vervolgens wordt ons die finale door de neus geboord en waar nu de helft is vrijgeloot, mogen wij naar de ArenA. Het had wel wat beter gekund voor ons", stelt de verdediger met gevoel voor cynisme. Van der Maarel baalt er nog altijd van dat het vorige seizoen zo abrupt werd beëindigd, vanwege de uitbraak van het coronavirus. "We hadden ook het gevoel dat het echt een ommekeer was en dat we het door konden trekken. We wonnen daarna met 5-1 van Sparta, maar toen hield alles op."

Ajax en FC Utrecht trappen woensdagavond om 21.00 uur af. De winnaar van het duel plaatst zich voor de achtste finales van de KNVB Beker.