Opvallende 'scoop' uit Spanje: 'Overmars vertrekt na dit seizoen bij Ajax'

Opvallende 'scoop' uit Spanje: 'Overmars vertrekt na dit seizoen bij Ajax'

16-12-2020 07:14 Laatste update: 12:35
92

Marc Overmars vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Ajax, zo claimt de bekende Catalaanse journalist Oriol Domènech. De directeur voetbalzaken zou het na negen jaar in de Johan Cruijff Arena genoeg vinden.

Overmars heeft een verleden bij FC Barcelona, waar het momenteel onrustig is en op 24 januari presidentsverkiezingen worden gehouden. Zijn vertrek bij Ajax staat daar echter los van. "Het is een persoonlijke beslissing. Hij is van mening dat zijn cyclus bij Ajax ten einde komt. Maar hij heeft nog met niemand een akkoord", vertelt Domènech in het programma ONZE op Esport3. "Ondanks zijn Barça-verleden, heeft op dit moment ook met geen enkele kandidaat-voorzitter contact opgenomen."

Wedden

Meer odds

De 47-jarige Overmars kwam tijdens zijn actieve loopbaan uit voor Go Ahead Eagles, Ajax, Arsenal en FC Barcelona. Hij speelde 86 interlands voor Oranje. In 2009 zette hij een punt achter zijn carrière in Deventer, waar hij al sinds 2005 als commissaris voetbalzaken werkte. Vervolgens ging hij aan de slag bij Ajax, eerst als techniektrainer en vanaf 2012 als directeur voetbalzaken.

De afgelopen jaren werd Overmars onder meer in verband gebracht met zijn oude club Arsenal en Premier League-rivaal Manchester United. In Amsterdam heeft hij een contract tot medio 2024.