Labyad steunt Promes na doelpunt: 'Die was voor Nous, Hakim en Quincy'

Labyad steunt Promes na doelpunt: 'Die was voor Nous, Hakim en Quincy'

16-12-2020 23:24 Laatste update: 23:27
85

Zakaria Labyad heeft na afloop van de krankzinnige bekerwedstrijd Ajax-FC Utrecht kort gesproken over de situatie rondom Quincy Promes. De Oranje-international werd deze week vrijgelaten door de politie, nadat hij zondag was opgepakt, op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij.

Labyad tekende tegen FC Utrecht voor twee treffers: na één van die twee maakte hij een aantal gebaartjes met zijn vingers. "Een hartje voor mijn vrouw, die andere was voor Nous, Hakim (Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech, red.) en Quincy", legde hij na afloop uit in gesprek met FOX Sports.

Of en wanneer Promes terugkeert bij Ajax, is nog niet duidelijk: Labyad zou zijn ploeggenoot echter met open armen ontvangen. "We zijn er vrij rustig in gebleven: alle vertrouwen in Quincy", aldus de international van Marokko. "Wij gaan ervan uit dat er niets is. Alle vertrouwen. Of ik hem al gesproken heb? Ik heb hem zeker al gesproken. Ik heb het niet gevraagd, maar ik ben ervan overtuigd dat er niets is."

Trainer Erik ten Hag sprak zich vóór de wedstrijd al uit over de kwestie-Promes. "Als hij onschuldig is, is hij speler van ons. Wij zijn blij met hem. Maar ik moet hem wel nog uitgebreid spreken", liet hij weten. Promes was woensdag nog niet van de partij tegen FC Utrecht. Of hij zondag tegen ADO Den Haag weer speelt, moet later deze week nog blijken.