Manchester United plaatst Cavani-statement na berichtgeving van FA

Manchester United plaatst Cavani-statement na berichtgeving van FA

17-12-2020 11:16
72

De veelbesproken Instagram Story van Edinson Cavani heeft een staartje gekregen. De Uruguayaanse spits reageerde met de tekst 'gracias, negrito', dat vertaald kan worden als 'dank je wel, zwarte', op een felicitatie van een vriend.

Dit soort uitlatingen is echter in strijd met de reglementen van de FA, de Engelse voetbalbond. Deze heeft Cavani dan ook in staat van beschuldiging gesteld, maakt Manchester United via de officiële kanalen bekend. Kwaliteitskrant The Times meldde eerder dat Cavani moest vrezen voor een schorsing van drie wedstrijden: of de spits daadwerkelijk geschorst zal worden, laat de FA echter in het midden.

Wedden

Meer odds

Manchester United blijft echter achter zijn Uruguayaanse spits staan. 'Al onze spelers staan voorop in de strijd tegen racisme', laat de club weten in een statement. 'Edinson en de club hebben eerder al duidelijk gemaakt dat er geen enkele kwade bedoeling achter deze boodschap zat. Hij heeft dan ook excuses aangeboden en de bewuste boodschap verwijderd, zodra duidelijk werd dat hij verkeerd geïnterpreteerd kon worden. Hij nemen deze beslissing van de FA in beraad.'

Club en speler hebben nog tot 4 januari 2021 de tijd om te reageren op de aanklacht. De 33-jarige spits ontbrak tijdens de laatste wedstrijden overigens al vanwege een blessure.