Steijn heeft 'geen dubbele agenda': 'Heb gezegd dat ik hem niet wilde vernederen'

Steijn heeft 'geen dubbele agenda': 'Heb gezegd dat ik hem niet wilde vernederen'

Gepubliceerd: donderdag 17 december 2020 om 18:52do 17-12-2020 om 18:52

Sydney van Hooijdonk, spits van NAC Breda, werd een week geleden in de 89e minuut van de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles pas ingebracht door trainer Maurice Steijn. Een storm van kritiek barstte los, maar de Haagse oefenmeester is zich nog steeds van geen kwaad bewust.

Toch ging Steijn nog even in gesprek met Van Hooijdonk. "Achteraf kun je erover discussiëren of het slim is om hem in de 89e minuut in te brengen", zegt hij tegen BN DeStem. "Het geeft namelijk een hoop tumult. Wat ik vooral vervelend vind, zijn de insinuaties. Tegen Sydney heb ik gezegd: 'Wat iedereen ook vindt, die wissel was niet om jou te vernederen'."

De oefenmeester van NAC kan zich wel voorstellen dat de spits niet blij was met de wissel. "Het had voor mij niks om handen, het was een beetje ongelukkig. Maar we hebben er deze week over gesproken. We hebben de hand geschud en we gaan weer door."

Dat de situatie rond Van Hooijdonk zo veel reacties oplevert vindt Steijn niet zo gek. "Dat is ook de charme van de club. Verslaggevers en supporters staan er dicht op. Ik heb hier gespeeld en weet wat ik kan verwachten. Als je hier niet tegen kan, moet je ergens anders gaan werken. Mijn keuzes neem ik op basis van wat ik zie op trainingen en wedstrijden. Ik heb geen dubbele agenda."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws