'Álvarez maakt Ajax verwijt en wil geen seconde langer in Amsterdam blijven'

'Álvarez maakt Ajax verwijt en wil geen seconde langer in Amsterdam blijven'

18-12-2020 11:30
274

Edson Álvarez rekent het Ajax aan dat het voor hem nog altijd onmogelijk is om zijn vriendin en dochter bij zich te hebben. Dat meldt De Telegraaf. De Mexicaanse bankzitter wil volgens de ochtendkrant 'geen seconde langer' in Amsterdam blijven.

Ajax haalde Álvarez anderhalf jaar geleden binnen als opvolger van Matthijs de Ligt, maar de 23-jarige international heeft nog altijd geen vaste basisplaats weten te veroveren. Nu Valencia zich heeft gemeld met een huurvoorstel, is de keuze snel gemaakt: Álvarez wil naar Spanje.

Ondanks een contract tot de zomer van 2024 heeft de speler bij trainer Erik ten Hag en technisch directeur Marc Overmars aangegeven 'geen seconde langer in Amsterdam te willen blijven', schrijft De Telegraaf.

Álvarez is met name ongelukkig door het gemis van zijn familie. Zijn vriendin Sofia en vijftien maanden oude dochtertje Valentina zijn nog altijd niet welkom in Nederland. 'Dat verwijt hij Ajax dat er maar niet in slaagt een verblijfsvergunning te regelen. Op advies van de club nam de speler zelfs een advocaat in de arm. Het resultaat was nul, de rekening voor Álvarez', klinkt het.

In Spanje kan de Mexicaan wél herenigd worden met zijn gezin. Álvarez heeft volgens De Telegraaf 'zijn koffers al gepakt en rekent op medewerking van Overmars en Ten Hag'.