'Onrust bij AZ houdt aan: Alkmaarders zetten Gudmundsson voor straf uit selectie'

'Onrust bij AZ houdt aan: Alkmaarders zetten Gudmundsson voor straf uit selectie'

18-12-2020 15:46
70

De onrust bij AZ is nog niet voorbij na de 1-3 overwinning bij FC Twente afgelopen weekeinde. De Alkmaarse club heeft Albert Gudmundsson tijdelijk uit de selectie gezet, meldt het Noordhollands Dagblad.

De 23-jarige IJslander kwam dit seizoen geregeld in actie en kreeg zelfs enige tijd de voorkeur boven Myron Boadu in de punt van de aanval. Ook verving hij Dani De Wit meermaals als nummer tien. Het vertrek van coach Arne Slot pakte echter niet goed voor hem uit. Tegen FC Groningen en FC Twente kwam Gudmundsson niet in actie, al speelde hij nog wel tegen HNK Rijeka in de Europa League.

De reserverol onder trainer Pascal Jansen heeft vermoedelijk tot ontevredenheid bij de aanvaller geleid. Hij werd aan het begin van de week uit de selectie gezet en trainde de afgelopen dagen met Jong AZ mee. Gudmundsson ontbreekt nu naar verluidt voor straf in het Eredivisie-duel met Willem II. Dat betekent dat Jansen moet puzzelen, aangezien Jonas Svensson, Bruno Martins Indi, Dani de Wit, Jordy Clasie en Ron Vlaar er ook nog niet bij zijn.