Zeldzame fouten van Ramos worden slordig Real Madrid niet fataal

20-12-2020 22:49
15

Real Madrid heeft geen fout gemaakt op bezoek bij Eibar. De Basken vormden een zware beproeving voor de Madrilenen en Sergio Ramos ging zelfs twee keer in de fout, maar er werd toch een 3-1 overwinning uit het vuur gesleept.

Het zag er niet naar uit dat Real het moeilijk zou gaan krijgen. Al na vijf minuten zorgde Karim Benzema voor de 0-1 in Ipurua, waarmee de Franse spits zijn tiende doelpunt maakte in de laatste tien officiële wedstrijden die hij voor De Koninklijke speelde. Omdat ook Luka Modric na een kwartier ook tot scoren kwam leek er geen vuiltje aan de lucht voor de formatie van trainer Zinédine Zidane.

Het liep echter anders. Kike pegelde nog voor de rust op schitterende wijze de aansluitingstreffer tegen de touwen en vervolgens kreeg Real het niet voor elkaar om de marge weer op twee te brengen. Sterker nog, in de tweede helft kreeg Eibar een enorme kans om zelfs op gelijke hoogte te komen. Sergio Ramos gaf de bal knullig weg, maar Yoshinori Muto benutte de mogelijkheid niet.

In een spannende slotfase bleef Real met veel moeite overeind en werd een handsbal van Ramos, die geen gelukkige wedstrijd speelde, niet bestraft met een penalty voor Eibar. In blessuretijd besliste Lucas Vázquez het duel in Madrileens voordeel, waardoor de ploeg van Zidane zich weer op plek twee in La Liga meldt. Het komt op gelijke hoogte met stadgenoot Atlético Madrid, maar die ploeg heeft wel nog twee wedstrijden tegoed.