Ajax ontmoet Lille op volle oorlogssterkte: 'In januari wordt er geïnvesteerd'

Ajax ontmoet Lille op volle oorlogssterkte: 'In januari wordt er geïnvesteerd'

21-12-2020 16:32 Laatste update: 17:00
82

Lille hoeft naar alle waarschijnlijkheid geen spelers te verkopen in de winterstop. De Fransen hebben een schuld van 130 miljoen en leken gaten te moeten dichten met uitgaande transfers, maar de nieuwe president van de club heeft toegezegd dat er een financiële injectie komt.

De tegenstander van Ajax in de Europa League is overgenomen door een onderneming die geleid wordt door de Nederlander Maarten Petermann. Die laat in een persbericht, dat in handen is van De Limburger, weten dat het terugdringen van de schuldenlast de eerste belangrijke taak wordt voor zijn bedrijf. Olivier Létang, de nieuwe bestuurder van de club, moet dat in goede banen gaan leiden.

Op zijn eerste persconferentie zei Létang dat er in de winterstop geen spelers verkocht hoeven te worden. "De schulden zijn al teruggedrongen en het is de bedoeling dat er in januari geld in de club wordt gestoken", liet hij optekenen in diverse Franse media. "Daarmee zorgen we ervoor dat we in ieder geval tot het einde van het seizoen een sterk team op de been kunnen brengen."

Lille, waar Sven Botman sinds deze zomer vaste basisspeler is, zal dus in februari op volle kracht aan kunnen treden wanneer het tegen Ajax speelt. Sportief gezien is de club bezig aan een goed seizoen, want in de competitie staan Les Dogues bovenaan.