Lam gefileerd door Stegeman: 'Hij vond het niet handig hoe hij het had verwoord'

Lam gefileerd door Stegeman: 'Hij vond het niet handig hoe hij het had verwoord'

22-12-2020 20:54
8

PEC Zwolle-aanvoerder Thomas Lam sluit woensdag zijn eerste seizoenshelft af die tamelijk frustrerend is verlopen voor de Finse international. De 27-jarige verdediger kreeg twee rode kaarten en werd tegen FC Twente nog voor rust gewisseld nadat hij twee keer in de fout was gegaan.

Trainer John Stegeman liep na die wedstrijd leeg en spaarde zijn aanvoerder niet. "Nee, die opmerking was niet echt heel netjes", blikt Lam terug in gesprek met de Stentor. Stegeman bood later echter zijn excuses aan. "Dat het niet echt handig was hoe hij het had verwoord. Nou, dan is het voor mij ook klaar. Je moet door, hè", aldus Lam, die zelf ook ruiterlijk erkent dat hij niet bepaald lekker in de wedstrijd zat. "Ze zeggen weleens: zo'n wedstrijd, eentje waarin alles maar dan ook alles mis gaat, speel je één keer in je leven. Nou, laten we het hopen."

Het was niet de eerste tegenslag van het seizoen voor de Amsterdammer met de Finse voetbalnationaliteit, die tegen AZ en VVV-Venlo rood kreeg en na zijn tweede uitsluiting een schorsing van vijf wedstrijden – waarvan één voorwaardelijk – moest accepteren. "Uiteraard heb ik mezelf weleens afgevraagd hoe dat komt. Waarom dit seizoen vooralsnog niet gaat zoals ik had gehoopt", tast hij in het duister. "Ik kan daar geen verklaring voor geven. Ik hoop in ieder geval dat ik alle ellende nu wel heb gehad."

Lam kan woensdag tegen ADO Den Haag weer zijn rentree in de Eredivisie maken. Om 20.00 uur zal er afgetrapt worden in de Residentie.