Stegeman loopt leeg: Met die tere zieltjes heb ik helemaal geen klap te maken

Stegeman loopt leeg: "Met die tere zieltjes heb ik helemaal geen klap te maken"

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2020 om 21:23za 31-10-2020 om 21:23

PEC Zwolle-trainer John Stegeman was niet te genieten na de uitwedstrijd tegen FC Twente, die een kansloze 5-1 nederlaag opleverde. Aanvoerder Thomas Lam werd na 37 minuten al naar de kant gehaald, nadat hij betrokken was geweest bij twee tegengoals.

De international van Finland leverde twee 'assists' af: Queensy Menig pikte een breedtepass op en scoorde, Danilo deed kort daarna hetzelfde na een te korte terugspeelbal van Lam. "Of ik nog getwijfeld heb? Nee. Je kunt één keer zo'n fout maken, maar niet twee keer. Kom op, we zijn bezig met betaald voetbal. Niet met PEC Zwolle 6 tegen FC Twente 6", aldus Stegeman na afloop in gesprek met FOX Sports. "Dan maakt het me ook niet uit wie het is. Ik verwacht dit soort fouten niet van een speler die Fins international is. Misschien is het goed om Thomas even in bescherming te nemen. Maar ik heb hem gewisseld, omdat het niet goed genoeg was. Punt."

Toen Lam werd vervangen door debutant Marc-Olivier Doué, was de 0-3 ook al gevallen. Stegeman liet zich echter niet meer op andere gedachten brengen. "Met die tere zieltjes heb ik helemaal geen klap te maken. Wij spelen gewoon betaald voetbal! En we geven vanavond (zaterdag, red.) alleen maar cadeautjes weg, jongen. En daardoor verliezen wij deze wedstrijd", foeterde de PEC-trainer. "Wij moeten gewoon zorgen dat we dit soort domme fouten niet maken. Ik ben verantwoordelijk voor de opstelling, dus dan moet ik blijkbaar gewoon andere spelers opstellen. Die deze fouten niet maken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Komt PEC nog in degradatienood dit seizoen?

Ja, ze gaan direct degraderen
21%
Ja, ze gaan de play-offs in
37%
Nee, ze blijven rechtstreeks in de Eredivisie
42%
(998 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws