'Liverpool speurt naar Wijnaldum-vervanger en wil voormalig Bayern-wonderkind'

'Liverpool speurt naar Wijnaldum-vervanger en wil voormalig Bayern-wonderkind'

23-12-2020 07:08 Laatste update: 09:51
32

Renato Sanches moet de opvolger worden van Georginio Wijnaldum bij Liverpool. De Nederlander heeft een aflopend contract bij de Engelse grootmacht en vooralsnog is het niet gelukt om tot een nieuwe overeenkomst te komen. 

Liverpool zou al kijken naar een Wijnaldum-vervanger en is in die zoektocht uitgekomen bij OSC Lille-middenvelder Renato Sanches. Dat melden verschillende Portugese media, waaronder Record. De middenvelder moet ongeveer twintig miljoen euro kosten.

Sanches werd in de zomer van 2016 nog gezien als een van de grootste talenten ter wereld, maar had moeite om aan het torenhoge verwachtingspatroon te voldoen. Bayern München betaalde 35 miljoen euro voor de parel van Benfica, maar in Duitsland lukte het Sanches niet te imponeren. Bij Lille heeft de Portugees zijn plek inmiddels gevonden: hij speelde er al veertig officiële wedstrijden en is een van de steunpilaren in het elftal.

Lille staat, ondanks de waarde van Sanches voor het team, niet onwelwillend tegenover een vertrek. De Franse ploeg zit in de financiële problemen. Liverpool zou zich al gemeld hebben bij de opponent van Ajax in de Europa League en ziet in Sanches een uitstekende vervanger voor Wijnaldum, mocht de Nederlander vertrekken. Hij mag in januari in gesprek met andere clubs, aangezien zijn contract na dit seizoen afloopt.