Niet terug naar Engeland voor Kerst: 'Het wordt een Madueke Christmas Party'

Niet terug naar Engeland voor Kerst: 'Het wordt een Madueke Christmas Party'

23-12-2020 07:25
22

Noni Madueke mocht dinsdagavond in de basis beginnen bij PSV in het duel met VVV-Venlo (4-1). De Engelsman gunde ploeggenoot Adrian Fein in de slotfase zijn eerste goal voor de Eindhovenaren en geeft aan niet terug te gaan naar Engeland voor Kerst.

"Het is zijn eerste goal voor PSV, dus ik ben erg blij voor hem", vertelt Madueke over de 4-1 van Fein in gesprek met FOX Sports. "Ik wil elke wedstrijd scoren, dat zit in mijn mentaliteit. Maar het was een honderd procent kans voor hem. Hij is een geweldige speler, heeft een goede techniek. Het ligt eraan wat de coach bepaalt, we hebben een geweldig middenveld."

Het maakt de jonge Engelsman niet uit of hij in een systeem met drie of met twee spitsen speelt. Hij heeft wel een lichte voorkeur. "Ik houd van de rol als tweede aanvaller, dan ben je echt betrokken bij de opbouw. Soms, wanneer je op de flanken staat, moet je langer wachten totdat het spel naar je toekomt. Ik ben al blij wanneer ik op het veld staat."

Een terugkeer naar Engeland voor Kerstmis zit er voor Madueke niet in. Hij heeft geluk: zijn familie is op dit moment grotendeels in Eindhoven. "We blijven hier... De club heeft gezegd: blijf hier. Met de nieuwe mutatie van het coronavirus... Maar mijn familie is hier, het wordt een 'Madueke Christmas Party'. Dat wordt leuk, ik vind het leuk om in Eindhoven te zijn."