'Manchester United 'controleert' markt in strijd om aan Ajax gelinkte Caicedo'

'Manchester United 'controleert' markt in strijd om aan Ajax gelinkte Caicedo'

23-12-2020 14:14
20

Ook transferspecialist Fabrizio Romano heeft zich gemengd in de berichtgeving rondom Moisés Caicedo. De negentienjarige middenvelder uit Ecuador werd afgelopen week aan een handvol clubs – waaronder Ajax – gelinkt, maar lijkt op weg naar Manchester United.

Romano, werkzaam voor onder meer Sky Sports en The Guardian, beaamt dat Manchester United de beste papieren heeft voor Caicedo. The Mancunians hebben al contact gelegd met diens zaakwaarnemers en hebben de 'controle' op de transfermarkt. Binnen afzienbare tijd moet duidelijk worden of Manchester United door wil drukken of niet.

Als dat gebeurt, dan zal het aanvragen van een werkvergunning vermoedelijk nog het grootste probleem worden. Independiente del Valle, Caicedo's huidige werkgever, heeft een vraagprijs van vijf miljoen euro in zijn hoofd, Manchester United zou de speler een vijfjarig contract aan willen bieden en het lijkt er niet op dat de onderhandelingen over persoonlijke voorwaarden een probleem op gaan leveren.

De negentienjarige Caicedo maakte in het najaar van 2019 zijn debuut in het profvoetbal. Inmiddels staat hij op vier interlands namens Ecuador.