Pirlo krijgt volle laag van Napoli-voorzitter: 'Hij moet het bij coachen houden'

Pirlo krijgt volle laag van Napoli-voorzitter: 'Hij moet het bij coachen houden'

Gepubliceerd: vrijdag 25 december 2020 om 19:50vr 25-12-2020 om 19:50

Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis haalt hard uit naar Andrea Pirlo. De Juventus-trainer liet na afloop van de wedstrijd tegen Fiorentina weten dat hij het niet eens was met de beslissing om de wedstrijd tussen Napoli en Juventus alsnog te laten spelen, nadat de ploeg uit Napels eerder niet op was komen dagen vanwege een corona-uitbraak.

"Ik vind het jammer voor de teams die wel naar Turijn zijn gekomen en hier punten hebben verloren, terwijl ze veel meer coronagevallen hadden. Het is niet eerlijk naar hen toe", reageerde Pirlo kort op het besluit om de wedstrijd tussen Napoli en Juventus alsnog te laten spelen. In eerste instantie kreeg de ploeg van trainer Gennaro Gattuso een reglementaire 3-0 nederlaag opgelegd.

Napoli-voorzitter De Laurentiis heeft geen goed woord over voor de uitspraken van Pirlo en haalt in gesprek met Radio Capital hard uit. "Pirlo zou het bij het coachen moeten laten en bepaalde antwoorden moeten overlaten aan zijn clubvertegenwoordigers. Pirlo is geen advocaat van beroep. Hij kent de procedures en protocollen niet."

Napoli kwam op 4 oktober niet opdagen voor de wedstrijd tegen Juventus, omdat er twee spelers positief waren getest op het virus. De ploeg mocht van de gezondheidsautoriteiten niet afreizen naar Turijn. De Serie A wilde de topper niet uitstellen, waardoor Napoli een reglementaire 3-0 nederlaag én een strafpunt aan de broek kreeg.

De club ging twee keer in beroep bij de Italiaanse bond, maar beide keren werd het verweer afgewezen. Pas bij het Italiaanse olympisch comité vond Napoli gehoor, waardoor de wedstrijd alsnog ingehaald gaat worden. Wanneer is nog niet helemaal duidelijk.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws