Snelle Eredivisie-terugkeer in de maak: 'Dat is honderd procent een optie'

Snelle Eredivisie-terugkeer in de maak: 'Dat is honderd procent een optie'

27-12-2020 20:35
29

Mike te Wierik wil graag vertrekken bij Derby County en zegt dat een terugkeer naar Nederland een optie is. Naar verluidt is er interesse uit de Eredivisie voor de verdediger en kan Te Wierik daardoor vaker bij zijn familie zijn.

Afgelopen zomer ging Te Wierik nog met hoge verwachtingen naar Derby County, maar die kon hij niet waarmaken. De 28-jarige Hengevelder speelde dit seizoen pas vier wedstrijden en wil vaker in actiek omen. "Ik heb gezegd dat er een oplossing moet komen en de club weet dat", zegt hij tegenover FOX Sports. "Mijn zaakwaarnemer is er mee bezig en een aantal clubs hebben zich al gemeld. Dat doet je dan ook wel weer goed."

Er is ook interesse uit de Eredivisie, geeft Te Wierik toe. "Fortuna, FC Groningen en nog een club? Ja, zoiets. Voor mij is Nederland honderd procent een optie. Ik heb het er ontzettend naar mijn zin gehad. Het gaat om lekker voetballen en als je dan ook nog je familie wat vaker kan zien is dat zeker een pluspunt."

Gezien zijn verleden als aanvoerder in Groningen ligt een terugkeer in het hoge noorden voor de hand. "Dat zou kunnen, want ik heb het daar goed naar mijn zin gehad en het ging ook erg goed. Eerst moet Derby het wel nog op zien te lossen met mijn zaakwaarnemer, want misschien mag ik helemaal niet weg. Daarna kijken we wel wat we gaan doen. Het kan nog alle kanten op, maar ik wil graag voetballen."