Arnesen bevestigt aanstaande Feyenoord-transfer, Senesi was al lyrisch

Arnesen bevestigt aanstaande Feyenoord-transfer, Senesi was al lyrisch

29-12-2020 06:55 Laatste update: 11:09
149

Lucas Pratto wordt de nieuwe spits van Feyenoord. Technisch directeur Frank Arnesen bevestigt dat de 32-jarige Argentijn zich deze week in Rotterdam-Zuid meldt.

"Hij komt voor de medische keuring en als alles goed is, tekent hij voor zes maanden bij Feyenoord", zegt de Deen in het Algemeen Dagblad over Pratto. De spits van River Plate komt uit het netwerk van Arnesen en de afgelopen dagen heeft de technische staf van coach Dick Advocaat beelden van hem bekeken.

Pratto is op een zijspoor beland bij River Plate en mag vanwege zijn forse salaris vertrekken. De vijfvoudig Argentijns international speelde eerder in Europa voor het Noorse FK Lyn in 2009 en later voor Genoa, maar hij was vooral succesvol in Zuid-Amerika. Met Pratto heeft Advocaat meer aanvallende opties. Bryan Linssen en Luis Sinisterra kunnen aan de linkerkant uit de voeten en op rechts is Steven Berghuis een steunpilaar, met Luciano Narsingh als back-up. In de spits kan de ervaren trainer nu kiezen uit Pratto, Nicolai Jörgensen en Róbert Bozeník.

Senesi
Marcos Senesi liet zich eerder al lovend uit over Pratto. De Argentijnse verdediger nam het met San Lorenzo op tegen de spits. "Ik denk dat Pratto één van mijn moeilijkste tegenstanders was", zei hij tegen het Argentijnse Olé, toen nog niet wetende dat ze in 2021 samen in De Kuip zouden spelen. "Naast zijn ervaring beweegt hij zich over het hele veld en in een team als River Plate is hij erg gevaarlijk."