Atlético Madrid en Costa nemen afscheid: contract van spits ontbonden

Atlético Madrid en Costa nemen afscheid: contract van spits ontbonden

29-12-2020 13:09 Laatste update: 13:12
26

Atlético Madrid en Diego Costa hebben afscheid van elkaar genomen. Het contract van de aanvaller is op zijn verzoek ontbonden, zo maakt de Spaanse topclub dinsdag bekend.

Costa kan nu transfervrij op zoek naar een nieuwe club. De Spaanse Braziliaan klopte enkele dagen geleden bij Atlético aan met het verzoek om zijn contract te ontbinden. Hij wilde om 'persoonlijke redenen' vertrekken. Clubs uit China en zijn geboorteland Brazilië zouden al hebben geïnformeerd.

Costa streek in 2006 op zeventienjarige leeftijd neer bij Atlético. Verspreid over twee perioden kwam hij in 215 officiële duels in actie, waarin hij 83 keer scoorde en 36 assists gaf. De 24-voudig international van Spanje won in 2014 de Primera División met Los Rojiblancos. In 2018 legde hij met de Madrilenen beslag op de Europa League. Verder prijken een Copa del Rey en twee Europese Supercups op zijn palmares.

Costa keerde in januari 2018 terug bij Atlético na vier jaar voor Chelsea te hebben gespeeld. Dit seizoen kwam hij door blessures en de komst van Luis Suárez weinig in actie. Arek Milik zou in beeld zijn om hem te vervangen in de selectie van coach Diego Simeone.