Belgische ophef over scheldpartij: 'Gevolg van aanwezigheid van Nederlanders'

Belgische ophef over scheldpartij: 'Gevolg van aanwezigheid van Nederlanders'

Gepubliceerd: dinsdag 29 december 2020 om 19:36di 29-12-2020 om 19:36

Er is in België ophef ontstaan over de schorsing van Hans Vanaken. De middenvelder van Club Brugge werd voor vier wedstrijden uitgesloten nadat hij de scheidsrechter zou hebben uitgescholden, maar advocaten van Vanaken vinden dat ook Ruud Vormer en Noa Lang daar schuldig aan zijn.

Vanaken werd tijdens de thuiswedstrijd van Club Brugge tegen KAS Eupen weggestuurd omdat hij scheidsrechter Nathan Verboomen een 'kutref' en een 'onnozelaar' had genoemd. Kristof De Saedeleer en Johnny Maeschalck, de advocaten van Vanaken, vinden dat dat de middenvelder niet is aan te rekenen. Tijdens de hoorzitting tegenover het disciplinair comité van de Belgische voetbalbond schoven zij de schuld deels in de schoenen van Vormer.

Door het taalgebruik van de Nederlander in de kleedkamer zou ook Vanaken zijn beïnvloed. "Ik denk dat het woord 'kut' niet tot zijn woordenschat behoort, al is het misschien het gevolg van de aanwezigheid van Nederlanders in de Brugse kleedkamer", laat de verdediging van de Belgische middenvelder weten volgens Het Nieuwsblad. "Een profspeler mag blijkbaar geen emoties meer hebben. We herleiden hem zo tot een robot."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws