'Vlammen als een gek' voor Dost: Ik was wel onder de indruk, moet ik zeggen

'Vlammen als een gek' voor Dost: "Ik was wel onder de indruk, moet ik zeggen"

29-12-2020 23:54 Laatste update: 23:57
32

Bas Dost wil in 2021 'vlammen als een gek'. De 31-jarige spits bezegelde vlak voor de jaarwisseling zijn transfer naar Club Brugge en kan niet wachten totdat hij zichzelf mag laten zien in het Jan Breydelstadion.

Dost viel op 19 december in tijdens FC Augsburg-Eintracht Frankfurt: het bleek uiteindelijk zijn laatste wedstrijd als Adlerträger. "Uiteindelijk is het allemaal nog snel gegaan", concludeert hij in gesprek met Het Laatste Nieuws. Een FaceTime-gesprek met trainer Philippe Clement trok hem over de streep. "Club Brugge heeft laten zien dat ze me heel graag wilden hebben. Dat merkte je aan alle kanten. Naar dat gevoel ben je als speler altijd op zoek. Ik zag het hele verhaal van de club zitten."

Na zijn eerste kennismaking met Club Brugge werd duidelijk dat Dost de juiste keuze heeft gemaakt. "Ik was wel onder de indruk, moet ik zeggen. Het trainingscomplex ziet er heel professioneel uit en de mensen laten je merken dat ze blij zijn dat je er bent. Ik kreeg daar een warm gevoel van. Bij Club Brugge heerst een sfeer van 'normaal doen'. Dat spreekt me enorm aan", aldus de in Deventer geboren spits.

Dost heeft voor anderhalf jaar getekend en zou op 10 januari zijn debuut kunnen maken tegen Sint-Truiden. "Ik heb heel veel zin om hier te starten en elke wedstrijd scherp te zijn. Ik ben van plan om te vlammen als een gek, heb de drang om een en ander te laten zien."

De selectie van Blauw-Zwart herbergt nu drie Nederlanders: Dost, Ruud Vormer en Noa Lang. Met Stefano Denswil lijkt bovendien nummer vier onderweg.