'Ik durfde haast niet te vragen of Janmaat bij ADO wilde komen spelen'

'Ik durfde haast niet te vragen of Janmaat bij ADO wilde komen spelen'

30-12-2020 22:13
48

Martin Jol is buitengewoon trots dat Daryl Janmaat na de winterstop actief is voor ADO Den Haag. De rechtsback keert terug bij zijn jeugdliefde en daar is de hoofd van het technische Haagse hart maar wat blij mee.

Jol had een belangrijk aandeel in het overhalen van Janmaat. "Het leek niet realiseerbaar en een brug te ver", begint de voormalig oefenmeester zijn verhaal tegenover Voetbal International. "Ik herinner me dat ik hem vorig jaar in zijn autootje bij ons in de buurt zag rijden. Hield ik hem aan om het te proberen. Daarna heb ik hem nog een paar keer gesproken. Het leek schier onmogelijk."

Toch wilde de rechtervleugelverdediger zijn conditie op peil komen houden in Den Haag. "Ik vroeg me af of hij dat leuk vond, maar ik durfde haast niet te vragen of hij hier wilde komen spelen", lacht Jol. "Nu is het zo ver, maar ik had echt nooit gedacht dat het zou lukken. Het zat in ons hoofd. Een speler zoals hij naast de jonge jongens."

Janmaat wilde terug naar zijn familie en naar 'zijn' Den Haag. Daar speelde Jol handig op in. "Het gevoel van weer thuis te komen, dat heeft hij nu ook. Scheveningen is heerlijk. Als je in Newcastle hebt gezeten, weet je Den Haag en Scheveningen te waarderen. Het strand, de bossen, de stad. Tegen buitenlandse spelers schep ik op over Scheveningen, dat hoef ik tegen Daryl niet te doen. Hij weet dat."