Marca maakt honderd beste voetballers 2020 bekend: Nederlander op plaats vijtien

Marca maakt honderd beste voetballers 2020 bekend: Nederlander op plaats vijtien

01-01-2021 11:10
29

Traditiegetrouw heeft de Spaanse krant Marca de honderd beste spelers van het afgelopen jaar bekend gemaakt. Virgil van Dijk is de hoogst geklasseerde Nederlander: hij bezet de vijftiende plaats. Bayern München-spelers Robert Lewandowski en Joshua Kimmich werden respectievelijk eerste en tweede.

In het lijstje van Marca zien we met Van Dijk op plaats vijftien de eerste Nederlander. 'De muur', stelt de krant. 'De centrale verdediger die de verdediging van Liverpool naar de hemel tilde. Alexander-Arnold en Robertson konden continu opkomen, met de gedachte dat Van Dijk erachter stond. Dit seizoen was zijn bevestiging als 'elite-verdediger'.' Lewandowski werd uitgeroepen tot beste speler van het afgelopen jaar, zijn teamgenoot Kimmich werd tweede.

Van Dijk ligt er dit seizoen uit met een zware knieblessure. Hij moest het veld tijdens de Merseyside Derby tegen Everton verlaten na een charge van keeper Jordan Pickford. Van Dijk werkt inmiddels aan zijn revalidatie, maar het is nog onduidelijk of hij het EK van aankomende zomer gaan halen.