Sensationele Arsenal-terugkeer is mogelijk: 'Als het nodig is zal ik ze helpen'

Sensationele Arsenal-terugkeer is mogelijk: 'Als het nodig is zal ik ze helpen'

01-01-2021 18:51
38

Arsène Wenger zou een terugkeer als trainer bij Arsenal overwegen als hem dat gevraagd wordt. De Franse oefenmeester, die liefst 22 jaar de scepter zwaaide bij The Gunners, denkt echter niet dat dat nodig zal zijn.

Arsenal staat er ondanks twee recente overwinningen niet goed voor in de Premier League. De formatie van trainer Mikel Arteta staat dertiende en dus wordt Wenger gevraagd of hij in zou willen stappen om de club te helpen. "Als ik nodig ben zal ik ze helpen", zegt de 71-jarige oefenmeester in een interview met NBC Sports. "Maar ik betwijfel of ze me zullen vragen."

De ervaren trainer, die op dit moment werkzaam is als hoofd globale ontwikkeling van het voetbal bij de FIFA, ging in 2018 met een vervelend gevoel weg bij Arsenal. Zelf zegt hij daar nu wel overheen te zijn. "Tijd is een goede heelmeester", klinkt het uit de mond van de Fransman.

Ruim twee jaar geleden stopte Wenger als trainer bij Arsenal. Hij werd opgevolgd door Unai Emery, die het ruim een jaar volhield maar geen prijzen wist te pakken met The Gunners. Arteta nam het stokje in november 2019 over en won de FA Cup met de club, maar dit seizoen wil het nog niet vlotten in het Emirates Stadium.