'Nuttige' Bergwijn verprutst kansen: 'Dat zijn geen cijfers voor een aanvaller'

'Nuttige' Bergwijn verprutst kansen: 'Dat zijn geen cijfers voor een aanvaller'

02-01-2021 14:55 Laatste update: 15:02
33

Steven Bergwijn is ontzettend belangrijk voor Tottenham Hotspur, maar heeft spoedig een doelpunt nodig. Dat denkt Khalid Boulahrouz, die als analist de wedstrijd tussen Spurs en Leeds United bekijkt. De Nederlandse vleugelaanvaller maakt in die partij een goede indruk.

Bergwijn is 'nuttig', zo oordeelt Boulahrouz, maar hij miste ook een grote kans. "Dat is super wild gedaan en je ziet ook aan de reactie van Mourinho dat hij terugdenkt aan vorige gemiste kansen", zegt de gewezen verdediger op Ziggo Sport. "Hij is functioneel voor het team, maar dat wordt niet in statistieken uitgedrukt. Je mag verwachten van een speler als Bergwijn dat hij dit soort ballen erin schiet."

Volgens de voormalig stopper van onder meer Chelsea en Feyenoord verdient de aanvaller, die dit seizoen nog niet scoorde en nog geen assist op zijn naam heeft staan, een persoonlijk succesje. "Dat zou ook voor hem belangrijk zijn, omdat hij nog op nul staat. Dan moet je jezelf belonen. Ondanks dat hij heel nuttig werk doet, zijn dit geen cijfers voor een aanvaller."

De Premier League heeft de voormalig PSV'er echter wel goed gedaan. "Bergwijn is enorm nuttig, sterk en ik vind ook dat hij enorm gegroeid is in de competitie. Hij heeft zijn snelheid weer een beetje terug en staat op de goede plek. Een schakel tussen middenveld en aanval waarbij hij veel voorbereidend werk doet en vuil werk opknapt. Dat doet hij gewoon goed."