Mourinho verklaart missers van Bergwijn bij Tottenham: 'Hij lijdt enige pijn'

Mourinho verklaart missers van Bergwijn bij Tottenham: 'Hij lijdt enige pijn'

03-01-2021 13:19 Laatste update: 20:33
21

Tottenham Hotspur-manager José Mourinho heeft zijn vertrouwen uitgesproken in Steven Bergwijn. De Nederlandse aanvaller wist dit seizoen nog niet te scoren in de Premier League. Ook tegen Leeds United (3-0) waren enkele goede kansen niet aan hem besteed.

De Portugees heeft wel een verklaring voor de missers van de Oranje-international. "Hij kampt met fysieke problemen. Ik weet niet of je het kunt zien, maar zelfs in de laatste tien minuten greep hij naar zijn lies. Hij heeft problemen die hem af en toe verhinderen om goed en met hoge intensiteit te trainen, hij lijdt enige pijn. Ik denk dat de doelpunten vanzelf zullen komen als zijn toestand verbetert."

"Het is voor ons nodig dat hij gaat scoren", vervolgt Mourinho, geciteerd door The Daily Mail. "Natuurlijk weten we dat hij het vermogen heeft om dat te doen. Een klein jaar geleden maakte hij een geweldige goal tijdens zijn debuut", doelt de Spurs-manager op het treffen met Manchester City. Ook de Engelse media waren ondanks de missers complimenteus over Bergwijn na het duel met Leeds.