'Groningen waagt uiterste poging om Padt te houden, ondanks persoonlijk akkoord'

'Groningen waagt uiterste poging om Padt te houden, ondanks persoonlijk akkoord'

03-01-2021 23:17
46

FC Groningen gaat zijn uiterste best doen om Sergio Padt voor de club te behouden. De dertigjarige sluitpost is rond met de Bulgaarse kampioen Ludogorets, maar FC Groningen wil liever niet meewerken aan een winters vertrek.

De ontwikkelingen rondom Padt zijn zaterdag in een stroomversnelling geraakt: Ludogorets wil de doelman per direct overnemen en heeft al een persoonlijk akkoord met hem bereikt. In Bulgarije ligt een contract tot medio 2024 klaar voor Padt.

Omdat het contract van de geboren Amsterdammer na dit seizoen afloopt, kan FC Groningen alleen deze maand nog een transfersom voor hem incasseren. De huidige nummer zes van de Eredivisie ziet dit echter niet zitten. Volgens het Dagblad van het Noorden wil de clubleiding nog één keer om de tafel met Padt, in een uiterste poging om hem nog een half seizoen binnenboord te houden.

Padt speelt al sinds 2014 voor FC Groningen, dat hem destijds overnam van AA Gent. Sindsdien kwam hij tot 239 officiële optredens namens De Trots van het Noorden. In 2015 keepte hij de met 2-0 gewonnen bekerfinale tegen FC Groningen.