Snoeiharde kritiek op Ziyech na 0-3 Man City: 'Als hij hiermee wegkomt...'

Snoeiharde kritiek op Ziyech na 0-3 Man City: 'Als hij hiermee wegkomt...'

Gepubliceerd: maandag 4 januari 2021 om 09:00ma 04-01-2021 om 09:00

Graeme Souness is uitermate kritisch over de rol van Chelsea-aanvaller Hakim Ziyech bij de 0-3 van Manchester City zondag. De Marokkaanse spelmaker leek er geen zin in te hebben om mee te verdedigen, tot grote onvrede van de Sky Sports-analist.

De 0-3 van City ontstond na een matige vrije trap van Ziyech, die vervolgens niet alles gaf om een tegenaanval onschadelijk te maken. "Grote spelers gedragen zich niet zo. Die staan niet zo naar de wedstrijd te kijken, met een gedachte van: dit is niet mijn, maar andermans probleem", begint Souness bij Sky Sports.

"Ziyech was schuldig aan de derde goal. Hij leek te denken: wat maakt het mij uit? Hij liet geen échte wil zien om terug te gaan naar de basis, wat het omschakelen en teruglopen is. Wat dat zegt over een speler? Ik zeg niet dat hij het doelpunt had kunnen voorkomen, maar je weet maar nooit."

Souness denkt dat Lampard deze houding nog uit het systeem van Ziyech moet krijgen. "Zoiets is eerder gebeurd op een training, dat moet hij al vaker gedaan hebben", vervolgt de analist. "Als manager moet je daar goed mee omgaan. In goede teams gebeuren dit soort dingen niet. Bij ploegen die meedoen om prijzen, wordt een speler hierop gewezen. Als hij hiermee wegkomt... We zitten in januari, Ziyech is hier sinds augustus. Dit mag niet gebeuren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws