'Presidentskandidaat Barça ontwikkelt ambitieus MLS-plan om Messi te behouden'

'Presidentskandidaat Barça ontwikkelt ambitieus MLS-plan om Messi te behouden'

05-01-2021 08:57
18

Xavi Villajoana heeft een ambitieus plan uitgedokterd om Lionel Messi nog een tijdje voor FC Barcelona te behouden. De presidentskandidaat wil een partnerclub in de Amerikaanse Major League Soccer zoeken, waar Messi na zijn Barça-tijd terecht zou kunnen.

Over de sportieve toekomst van de 33-jarige linkspoot is al genoeg gezegd en geschreven. Zijn contract loopt na dit seizoen af en hij heeft nog niet besloten waar hij volgend seizoen speelt. Messi heeft echter laten weten dat hij ooit in de Verenigde Staten wil voetballen. Volgens AS wil Villajoana een Amerikaanse club opkopen om alvast een bestemming voor Messi te vinden, als hij zijn laatste wedstrijd in Camp Nou gespeeld heeft.

Hoe realistisch die plannen zijn, is echter nog maar de vraag. De MLS bestaat momenteel uit 27 clubs en heeft plek voor maximaal dertig clubs. Momenteel is geen enkele club die op het hoogste Amerikaanse niveau speelt te koop. AS noemt Charlotte FC als mogelijk 'Barça-target', maar de MLS-aspirant zou ruim 265 miljoen euro moeten kosten. Het lijkt uitgesloten dat de noodlijdende Catalanen dat bedrag op kunnen hoesten.