Hummels denkt hardop over einde carrière: 'Mogelijk dat ik dan stop'

Hummels denkt hardop over einde carrière: 'Mogelijk dat ik dan stop'

05-01-2021 15:25 Laatste update: 17:17
13

Mats Hummels heeft het nog altijd moeilijk met zijn noodgedwongen beëindigde interlandcarrière. De 32-jarige verdediger kijkt daardoor niet graag naar wedstrijden van de Duitse ploeg.

Ruim twee jaar geleden besloot bondscoach Joachim Löw om Hummels, samen met Jérôme Boateng en Thomas Müller, niet meer op te roepen voor het Duitse team. In gesprek met Sport Bild geeft Hummels aan dat hij sindsdien niet vaak meer op tv kijkt naar Die Mannschaft. "Emotioneel is het moeilijk om te kijken", geeft de zeventigvoudig international aan.

Hummels weet niet of hij terug zou keren bij de nationale ploeg, als hij ooit de kans zou krijgen. "Het heeft geen zin om over een theoretische situatie te praten. Ik beslis pas als het zo ver komt", stelt hij.

Bij Borussia Dortmund heeft Hummels een contract dat loopt tot de zomer van 2023. De stopper denkt erover om na het aflopen van zijn verbintenis zijn loopbaan af te sluiten. "Ik moet op dat moment kijken hoe ik me fysiek voel. Alles is mogelijk, ook dat ik dan stop. Bijvoorbeeld wanneer mijn hoofd 'nee' zegt", besluit Hummels.