De Graafschap neemt voorlopig geen afscheid van Snoei: 'Gaan dat intern bespreken'

De Graafschap neemt voorlopig geen afscheid van Snoei: 'Gaan dat intern bespreken'

05-01-2021 16:18 Laatste update: 16:30
42

De clubleiding van De Graafschap houdt voorlopig vertrouwen in trainer Mike Snoei. Of hij na dit seizoen nog trainer van de club is, is wel nog maar de vraag.

De Graafschap verloor zaterdag van Almere City (1-0) en kijkt daardoor tegen een achterstand van maar liefst acht punten op de tweede plek aan. Die positie geeft recht op directe promotie. "We liggen behoorlijk achter nu op onze doelstelling", geeft technisch manager Peter Hofstede aan in gesprek met de Gelderlander. "Alleen is het verschil van acht punten niet onoverbrugbaar en zijn we in de competitie nog niet eens op de helft."

Hofstede houdt dan ook vertrouwen in Snoei. "Je bent altijd afhankelijk van het resultaat, maar ik denk dat de kloof nog te dichten is. Ik ben ervan overtuigd dat Mike dat gaat lukken. Bij een club als De Graafschap wordt het in een situatie als nu altijd wel onrustig en roepen mensen dat we het niet meer gaan halen."

Aankomende zomer loopt het contract van Snoei bij De Graafschap af. Hofstede wil niet vertellen of de verbintenis verlengd wordt. "In januari praten we en dat proces is ook altijd een overleg met leden van de klankbordgroep bij De Graafschap. Daarnaast is ook de Raad van Commissarissen bepalend. Of mijn intentie is met Snoei door te gaan? Dat kun je mij nu niet vragen. We gaan dat rustig intern bespreken. Ik ga er niet alleen over."