Barcelona doet zaken met Getafe: financiële speelruimte voor Koeman

Barcelona doet zaken met Getafe: financiële speelruimte voor Koeman

06-01-2021 11:43
31

Carles Aleñá verlaat FC Barcelona. De middenvelder maakt het seizoen op huurbasis af voor Getafe en de club uit Madrid zal ook het salaris van de speler overnemen, zo melden de Catalanen op hun website.

De 23-jarige middenvelder kon onder trainer Ronald Koeman niet op speeltijd rekenen bij Barcelona en zal het seizoen dus afmaken bij competitiegenoot Getafe. Daarnaast melden de Blaugranas ook dat de Madrilenen het salaris van Aleñá overnemen, waardoor er financiële ruimte ontstaat voor Barça om wellicht nieuwe spelers binnen te kunnen halen.

Het vrijgekomen geld kan wellicht geïnvesteerd worden in nieuwe spelers voor Barcelona. Koeman gaf al aan een wensenlijstje te hebben voor de transferperiode. Naar verluidt betreft dat een centrale verdediger en een aanvaller: Eric García van Manchester City en Memphis Depay van Olympique Lyon zouden topkandidaten zijn. Het lijkt er wel op dat naast Aleñá nog meer spelers moeten vertrekken.

Tot dusver speelde Aleñá 43 wedstrijden in het eerste elftal van Barcelona, waarin hij tot drie doelpunten kwam. Dit seizoen liet Koeman de middenvelder vijf keer opdraven. Vorig jaar werd de Catalaan ook al verhuurd, toen aan Real Betis. Daar speelde hij negentien officiële wedstrijden.