Weghorst nadert 'ultieme versie': 'Waar is die gozer in hemelsnaam mee bezig?'

Weghorst nadert 'ultieme versie': 'Waar is die gozer in hemelsnaam mee bezig?'

Gepubliceerd: woensdag 6 januari 2021 om 15:42wo 06-01-2021 om 15:42

Wout Weghorst denkt dat hij de 'ultieme versie' van zichzelf aan het benaderen is. De 28-jarige spits van VfL Wolfsburg werkt gericht aan zijn mindere punten en steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken.

"Wolfsburg zou het liefst zo lang mogelijk met me doorgaan. Het is aan mij te bepalen hoever ik daarin wil meegaan", zegt Weghorst tegen Voetbal International. "Maar de waardering die eruit spreekt geeft een fijn gevoel. Ik waardeer oprecht waar ik nu ben en wat ik nu heb. Maar ik heb óók ambities. Een toptransfer blijft het duidelijke doel. Maar dan moet ik er wel echt op vooruitgaan ten opzichte van Wolfsburg."

Weghorst vertelde al dat Tottenham Hotspur en Arsenal geïnteresseerd waren. "Dat was concreet inderdaad. Maar op het eind werd er niet doorgepakt. De Premier League lijkt me een geweldige competitie. Toen dat afketste, heb ik mezelf nieuwe doelen gesteld." Zo bekeek hij op welke vlakken hij zich nog kon verbeteren. "Mijn koptechniek bijvoorbeeld. Ik scoorde te weinig met mijn hoofd, dat moest en zou beter. Als je in de absolute top wilt slagen, moet je als spits op alle mogelijke manieren kunnen scoren. Inclusief je kop."

"In de zomervakantie ben ik met een volleybaltrainer aan mijn koptechniek gaan werken. Drie keer in de week. Dat waren trainingen waarvan mensen zullen denken: Waar is die gozer in hemelsnaam mee bezig? Maar het heeft duidelijk effect gehad", vervolgt Weghorst, die trots is op zijn harde werk. "Je bent nooit helemaal uitgeleerd en ik zal ook zeker blijven werken aan mezelf. Maar ik merk dat ik als spits steeds dichter bij de ultieme versie van mezelf kom."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Weghorst een plek in de Oranje-selectie?

Ja
88%
Nee
12%
(1570 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws