Tottenham Hotspur concreet voor Weghorst: 'Dat waren hectische dagen'

Tottenham Hotspur concreet voor Weghorst: 'Dat waren hectische dagen'

Gepubliceerd: zaterdag 19 december 2020 om 08:49za 19-12-2020 om 08:49

Wout Weghorst is uitstekend op schot voor VfL Wolfsburg, maar een uitnodiging voor het Nederlands elftal bleef de afgelopen maanden uit. Het EK van komende zomer blijft desondanks de doelstelling van de 28-jarige spits.

Weghorst hoorde nog niets van bondscoach Frank de Boer. "Dat doet echt wel wat met je", zegt hij in De Telegraaf. "Voor mij was het elke keer een enorme teleurstelling als ik er niet bij zat. De laatste keer speelde Oranje met Luuk de Jong als diepe spits en dacht ik: dat vergroot misschien mijn kansen als stand-in. Maar ik hoorde helemaal niets. Daar baalde ik best wel van. Ik heb tegen mezelf gezegd én erop getraind om me niet meer te laten teleurstellen hierdoor."

Weghorst scoorde dit seizoen al negen keer in elf Bundesliga-duels. "Ga maar kijken welke Nederlandse spitsen het de afgelopen drie jaar beter dan ik hebben gedaan in Europese topcompetities. Meer kan ik niet doen", stelt hij. "Uiteindelijk zal ik zo maximaal mogelijk presteren als de spits die ik ben en ik denk dat die zeker wat kan toevoegen aan de prachtige groep die het Nederlands elftal op dit moment is."

Tottenham
Afgelopen zomer was Weghorst nog in beeld bij Tottenham Hotspur, dat kort voor het einde van de transferperiode serieus werd. "Dat waren hectische dagen. Je kunt dan heel stoer zeggen dat je je focust op je eigen club, maar onbewust doet het natuurlijk wel wat met je. Je zag het ook terug in mijn spel." Tegelijkertijd koestert hij wat hij heeft. "Terugkijkend op die situatie denk ik: soms moet je ook tevreden zijn."

"Dat betekent niet dat ik de stap naar de Europese top niet wil maken, integendeel. Maar ik ben in Wolfsburg gewoon hartstikke gelukkig en krijg hier heel veel waardering", besluit Weghorst.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Weghorst een plek in de Oranje-selectie?

Ja
88%
Nee
12%
(1570 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws