Boymans voorziet 'probleempje' voor Haller bij Ajax: 'Uitvechten met Tadic'

Boymans voorziet 'probleempje' voor Haller bij Ajax: 'Uitvechten met Tadic'

Gepubliceerd: donderdag 7 januari 2021 om 11:58do 07-01-2021 om 11:58

Ruud Boymans is verbaasd dat Ajax niet eerder in actie is gekomen voor Sébastien Haller. De Franse spits was bij FC Utrecht al rijp voor de stap naar Amsterdam, zegt de gestopte spits tegen De Telegraaf.

Boymans stond bij Utrecht regelmatig samen op het veld met Haller. "Sébastien is een jongen die heel snel is gegroeid naar een topniveau", zegt hij. "Hij heeft zich toentertijd bij FC Utrecht heel goed ontwikkeld. Hij is goed in de afwerking, sterk als aanspeelpunt, snel en kan ook nog goed koppen. Hij is heel veelzijdig."

"Op een gegeven moment was hij bij FC Utrecht echt klaar voor een topclub en het verbaasde me echt, dat Ajax hem toen niet haalde", vervolgt Boymans. "Toen hoefde hij maar 7 miljoen euro te kosten en ik lees nu berichten, dat hij 20 of 25 miljoen euro kost. Dat zijn wel andere bedragen. Daar staat tegenover dat hij ook weer stappen heeft gemaakt in Duitsland en Engeland."

Na periodes bij Eintracht Frankfurt en West Ham United lijkt Haller nu hard op weg naar Ajax. Boymans voorziet wel een probleempje in de Johan Cruijff Arena. "Hij is een geweldige penaltynemer, maar Dusan Tadic schiet ze er ook wel aardig in. Dat zullen ze dan moeten gaan uitvechten, wie de penalty’s mag gaan nemen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Haller dé spits voor dit Ajax?

Ja
65%
Nee
35%
(5222 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws