Benzema in de problemen, Openbaar Ministerie gaat Real-aanvaller berechten

Benzema in de problemen, Openbaar Ministerie gaat Real-aanvaller berechten

07-01-2021 13:52 Laatste update: 14:11
39

Het Openbaar Ministerie in Versailles gaat Real Madrid-aanvaller Karim Benzema vervolgen voor medeplichtigheid aan de chantage van Mathieu Valbuena. Dat heeft de rechtbank donderdagmiddag bekend gemaakt.

Benzema wordt berecht voor zijn aandeel in een poging tot afpersing van oud-collega-international Valbuena met een sekstape. De zaak rondom de sextape speelt al sinds november 2015. Benzema werd destijds officieel aangeklaagd en nu is bekend gemaakt dat de Franse aanvaller ook vervolgd gaat worden vanwege medeplichtigheid.

Wedden

Meer odds

De advocaat van Benzema, Sylvian Cormier, blijft volhouden dat de aanvalsleider van Real Madrid niets verkeerd gedaan heeft. "De beslissing om hem te berechten is een absurde en oneerlijke wreedheid", reageert Cormier op het nieuws, geciteerd door Mundo Deportivo. "Benzema hoeft zichzelf niets te verwijten in deze hele situatie."

Door de hele affaire raakte Benzema destijds zijn plaats in de Franse selectie kwijt. Wat voor straf de aanvaller precies gaat krijgen is nog niet bekend gemaakt. De 33-jarige spits heeft zelf ook nog niet gereageerd op de nieuwe ontwikkelingen omtrent de rechtszaak.