Benzema moet vrezen: Franse aanklager wil Real Madrid-spits berechten

Benzema moet vrezen: Franse aanklager wil Real Madrid-spits berechten

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020 om 22:18do 02-07-2020 om 22:18

Karim Benzema moet alsnog vrezen voor een straf vanwege het sekstapeschandaal rond Mathieu Valbuena. Het Openbaar Ministerie in Versailles wil de spits van Real Madrid berechten voor zijn aandeel in de poging tot afpersing van zijn toenmalig collega-international.

De zaak speelt al sinds november 2015. Benzema werd destijds ook officieel aangeklaagd. Valbuena werd gevraagd om een bedrag van 150.000 euro aan een vriend van Benzema te betalen, om te voorkomen dat de seksvideo openbaar zou worden gemaakt. Mede door afgetapte telefoongesprekken die in de media verschenen, kwam de Real-aanvaller in een lastige positie.

Hoewel de advocaten van de 32-jarige Benzema volhouden dat hij niets verkeerd heeft gedaan, wordt hij sindsdien niet meer opgeroepen voor Frankrijk. Daarnaast kreeg de 81-voudig international een contactverbod met Valbuena opgelegd.

De rechtbank moet gaan beslissen of er inderdaad een proces tegen Benzema moet komen. De Franse aanklager wil ook vier andere personen vervolgen. De procedure tegen oud-voetballer Djibril Cissé, die ook werd verdacht van betrokkenheid, is echter stopgezet.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws