Van Stee: 'Heb het uitgezocht en RIVM zegt duidelijk: je moet in quarantaine'

Van Stee: 'Heb het uitgezocht en RIVM zegt duidelijk: je moet in quarantaine'

08-01-2021 13:25
121

Sparta-directeur Henk van Stee heeft er geen moeite mee dat Feyenoord zondag met Marcos Senesi aantreedt in de stadsderby. Wel benadrukt hij nogmaals dat de Argentijnse verdediger volgens de richtlijnen van het RIVM in quarantaine had gemoeten.

Van Stee uitte maandag in het Algemeen Dagblad zijn verbazing over het feit dat Senesi tijdens de winterstop was teruggekeerd naar zijn thuisland. "Ik heb mijn mening gegeven dat ik verbaasd was, maar daarna was het een storm in een glas water", nuanceert hij zijn uitspraken in de Dickvoormekaar Podcast van Voetbal International. "Dat heeft ook te maken met de derby. Ik kreeg van veel Spartanen foto's toegestuurd waar die spelers bij het zwembad lagen. Dat verbaasde me."

"Abdou Harroui had bijvoorbeeld graag naar Dubai op vakantie gewild. Wij hebben toen gezegd dat dat niet mag", vervolgt Van Stee, die wel bij zijn woorden blijft. "Ik heb het daarna nog een keer uitgezocht en het RIVM zegt duidelijk: 'je moet gewoon in quarantaine'." Feyenoord-clubarts Casper van Eijck wees al op de negatieve coronatest van Senesi en ook Lucas Pratto en Luis Sinisterra.

"Als ze negatief getest worden en vijf dagen later ook, dan moet je ze lekker laten voetballen. Maar dat zijn niet de richtlijnen, wat ik begrepen heb", aldus Van Stee. Sparta mist zondag ook een speler door de coronaregels. "Iemand in zijn omgeving heeft corona. Die zit er zondag niet bij, omdat hij vijf dagen niet bij de groep mag komen. Ik heb de regels niet verzonnen!"