Update: Strootman landt in Italië om transfer naar Genoa af te ronden

Update: Strootman landt in Italië om transfer naar Genoa af te ronden

Gepubliceerd: zondag 10 januari 2021 om 18:22zo 10-01-2021 om 18:22

Laatste update: dinsdag 12 januari 2021 om 18:22di 12-01-2021 om 18:22

Kevin Strootman staat op het punt om Olympique Marseille te verlaten. Sky Sport Italia meldt dat de middenvelder zijn carrière voort gaat zetten bij het Italiaanse Genoa, waar hij de vervanger moet worden van de vertrokken Lasse Schöne.

Schöne vertrok eerder deze week uit Italië en repte over een mogelijke terugkeer naar Ajax. Strootman is bij Marseille geen basisspeler meer en mocht vertrekken van de Franse club.

De gesprekken met Genoa zouden al in een vergevorderd stadium zijn. De Italiaanse club huurt Strootman in eerste instantie. In de deal is geen koopoptie opgenomen, maar na dit seizoen gaan de partijen met elkaar in gesprek om een definitieve deal te bespreken. Strootman zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt. Marseille blijft naar verluidt een gedeelte van het loon van Strootman betalen. 

Strootman kwam dit seizoen in tien officiële wedstrijden in actie voor Marseille, maar dat was vooral als invaller. In totaal stond hij 199 minuten op het veld.

Update: Genoa en Marseille zijn eruit: Strootman is op weg naar Italië. Volgens Gianluca Di Marzio stapt de middenvelder maandag of dinsdag op het vliegtuig om zich medisch te laten keuren. Als Strootman die doorstaat, kan er getekend worden.

Update: De transfer van Kevin Strootman naar Genoa is op een haar na rond. De Nederlandse middenvelder is dinsdag aangekomen in Italië om de deal af te ronden. Hij wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Olympique Marseille. Of de oud-PSV'er ook daarna bij Genoa blijft, is nog niet duidelijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws