Ontketend Schalke voorkomt historische blamage: eerste zege na 30 (!) wedstrijden

Ontketend Schalke voorkomt historische blamage: eerste zege na 30 (!) wedstrijden

09-01-2021 17:19 Laatste update: 17:23
64

Schalke 04 heeft zaterdagmiddag een historische blamage afgewend: Die Königsblauen wisten tegen Hoffenheim eindelijk weer eens te winnen, voor het eerst in dertig (!) Bundesliga-wedstrijden. Het stokoude record van Tasmania Berlin – 31 wedstrijden – is niet geëvenaard door Schalke, met dank aan een hattrick van Matthew Hoppe.

Schalke 04-Hoffenheim 4-0
Melayro Bogarde stond in de verdediging bij Hoffenheim, dat tot drie keer toe het nakijken had dankzij Hoppe. De negentienjarige Amerikaan verschalkte doelman Oliver Baumann met een knap stiftje, een passeeractie én een subtiele voetbeweging met buitenkant rechts. Amine Harit zorgde tien minuten voor tijd voor de kers op de taart. Schalke doet de laatste plaats in de Bundesliga – na zijn eerste zege in bijna één jaar tijd – over aan FSV Mainz 05.

Bayer Leverkusen-Weder Bremen 1-1
Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz en Daley Sinkgraven heeft nauwelijks kunnen profiteren van de verrassende nederlaag van Bayern München op vrijdagavond. Der Rekordmeister gaf op bezoek bij Borussia Mönchengladbach een 0-2 voorsprong weg, maar Bayer struikelde zaterdag over Werder Bremen. Ömer Toprak opende de score tegen zijn oude club, Ludwig Augustinsson hielp Bayer met een eigen goal aan de 1-1, maar verder kwam de thuisploeg niet. Het gat met Bayern wordt verkleind tot vier punten, RB Leipzig staat op twee punten. Die Roten Bullen spelen later op de zondag echter nog tegen Borussia Dortmund.

Union Berlin-VfL Wolfsburg 2-2
Datzelfde Dortmund moet zijn vierde plek voorlopig delen met Union Berlin en VfL Wolfsburg, die zaterdag de punten deelden. Het werd een Nederlands feestje in Stadion An der alten Försterei. Nadat Renato Steffen Wolfsburg aan een voorsprong had geholpen, trok Sheraldo Becker de stand gelijk. Diens landgenoot Wout Weghorst legde uiteindelijk vanaf de penaltystip de 2-2 eindstand vast.

Overige uitslagen
SC Freiburg-1. FC Köln 5-0
FSV Mainz 05-Eintracht Frankfurt 0-2