Jans zet topscorer Danilo op de bank: 'Had bijna een jaar z'n familie niet gezien'

Jans zet topscorer Danilo op de bank: 'Had bijna een jaar z'n familie niet gezien'

Gepubliceerd: zaterdag 9 januari 2021 om 18:52za 09-01-2021 om 18:52

FC Twente begint met één opvallende wijziging in de opstelling aan het voetbaljaar 2021. Danilo groeide tijdens de eerste seizoenshelft uit tot Eredivisie-topscorer, maar begint in de uitwedstrijd tegen FC Emmen op de bank.

Dat heeft te maken met zijn reis naar geboorteland Brazilië tijdens de feestdagen. Danilo moest bij terugkeer in quarantaine, heeft nauwelijks kunnen trainen en is niet genoeg om zaterdag direct in de basis te starten. FC Twente speelt donderdag bovendien tegen Ajax en wil daardoor geen enkel risico nemen. "Het enige wat wij doen is het volgen van de regels van het RIVM", wordt trainer Ron Jans geciteerd door TC/Tubantia.

Jans wilde de Ajax-huurling niet koste wat kost in Nederland houden tijdens Kerstmis. "Die jongen heeft bijna een jaar zijn familie niet gezien. Op deze manier bereik je voor de lange termijn veel meer", verklaart hij. "We hebben hele goede afspraken met hem gemaakt en die is hij allemaal nagekomen."

FC Emmen en FC Twente hebben om 21.00 uur afgetrapt. Gelegenheidsspits Luka Ilic begon als vervanger van Danilo aan de wedstrijd.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws