LIVE-discussie: Eredivisie-topscorer Danilo begint op de bank in Emmen

LIVE-discussie: Eredivisie-topscorer Danilo begint op de bank in Emmen

09-01-2021 17:54
66

FC Twente start zaterdagavond de tweede seizoenshelft van het Eredivisie-seizoen met een bezoek aan FC Emmen, de enige Eredivisie-club die dit seizoen nog geen competitiewedstrijd won. Dat doet de ploeg van trainer Ron Jans voorlopig zonder Danilo: de topscorer van Nederland begint op de bank.

De Braziliaan heeft tijdens de feestdagen zijn familie opgezocht en heeft enige tijd in quarantaine gezeten: volgens FC Twente is hij hierdoor 'niet volledig wedstrijdfit'. Luka Ilic is zijn vervanger en schuift door vanaf het middenveld, waar juist een plekje vrijkomt voor Jesse Bosch. Ook Ramiz Zerrouki is nieuw op het middenveld: hij vervangt de geblesseerde routinier Wout Brama.

FC Emmen heeft het een en ander omgegooid, in vergelijking met de verloren thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Simon Tibbling is terug op het middenveld, Glenn Bijl verhuist juist weer naar de rechtsbackpositie, Ricardo van Rhijn speelt daardoor weer centraal achterin en Nick Bakker wordt naar de bank verwezen. Michael de Leeuw keert ook terug in de basisopstelling en verdringt Marko Kolar.

De opstellingen
FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Van Rhijn, Araujo, Cavlan; Tibbling, Bernadou, Veendorp; Peña, De Leeuw, Jansen.
FC Twente: Drommel; Ebuehi, Pleguezuelo, Pierie, Oosterwolde; Zerrouki, Bosch, Roemeratoe; Cerny, Ilic, Menig.