Feyenoord-kamp kijkt naar Eredivisie-topper: Ik wil dat Ajax verliest

Feyenoord-kamp kijkt naar Eredivisie-topper: "Ik wil dat Ajax verliest"

10-01-2021 16:55
79

Nicolai Jörgensen hoopt dat Ajax onderuit gaat in de Eredivisie-topper tegen PSV. Dat maakt de Feyenoord-spits duidelijk na de zege van Feyenoord op Sparta (0-2).

Jörgensen bepaalde als invaller de eindstand op 0-2 en schoof na afloop aan bij de persconferentie. Gevraagd naar Ajax - PSV, dat om 16.45 uur is begonnen, antwoordt hij lachend. "Ik wil dat Ajax verliest, dat is het antwoord dat ik hoe dan ook moet geven." Ajax heeft twee punten meer dan Feyenoord, PSV verzamelde er één meer.

Met zijn goal bewees Jörgensen zichzelf een goede dienst bij Feyenoord. Zijn concurrent Lucas Pratto debuteerde zondag in de basis. "Ik was natuurlijk blij met mijn goal, het was belangrijk voor mij. Er is een nieuwe spits 'in town', als je het zo kan zeggen. Dan is er een strijd. Ik moest mezelf bewijzen vandaag. Ik was blij dat ik een goal maakte."

Jörgensen noemt Pratto een 'tank'. "Hij is een grote jongen. Het doet pijn als je tegen hem aanloopt. Hij was ongelukkig dat hij niet scoorde, met die bal op de paal. Het was een goede loopactie en een goede pass van Jens (Toornstra, red.). Ik denk dat het veelbelovend is wat hij laat zien, hopelijk doet hij het goed hier."