AZ opnieuw in achtervolging na duur puntenverlies: 'Kan daar heel kwaad om worden'

AZ opnieuw in achtervolging na duur puntenverlies: 'Kan daar heel kwaad om worden'

Gepubliceerd: maandag 11 januari 2021 om 07:47ma 11-01-2021 om 07:47

AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners begrijpt dat de buitenwacht de club uit Alkmaar na het puntenverlies in Zwolle zaterdagavond heeft afgeschreven voor de titel. De middenvelder houdt echter hoop en refereert daarbij aan het vorige seizoen, toen AZ eveneens een puntenachterstand ongedaan moest maken.

Koopmeiners is zich ervan bewust dat de druk op AZ door het gelijke spel tegen PEC Zwolle zaterdagavond (1-1) alleen maar hoger wordt. Woensdagavond wacht de topper tegen PSV in Eindhoven. AZ kan bij winst op één punt komen van de huidige nummer twee van de Eredivisie.

"Ik begrijp dat we alweer zijn afgeschreven, net als vorig seizoen", vertelt Koopmeiners aan De Telegraaf. "Maar toen maakten we volgens mij tweemaal een achterstand van zes punten goed op Ajax. Natuurlijk moeten we woensdag gas geven. Het moet heel veel beter en snel ook. Maar er zijn nog 57 punten te verdelen, dat zijn meer punten dan we vorig seizoen hebben gehaald."

De aanvoerder van de Alkmaarders baalde zaterdagavond zichtbaar van het puntenverlies tegen PEC Zwolle. De controleur verliet woedend het veld in Overijssel. "Als ik in het veld sta, dan is het een kwestie van leven en dood. Zo sta ik erin. Dat eis ik ook van iedereen en als dat niet zo is, kan ik daar heel erg kwaad om worden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is AZ nog een serieuze titelkandidaat?

Ja, ze zijn nog volop in de race!
25%
Nee, dat denk ik niet
75%
(480 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws