'Zahavi heeft eindelijk laten zien hoe belangrijk hij kan zijn voor PSV'

'Zahavi heeft eindelijk laten zien hoe belangrijk hij kan zijn voor PSV'

Gepubliceerd: maandag 11 januari 2021 om 08:31ma 11-01-2021 om 08:31

Laatste update: maandag 11 januari 2021 om 08:55ma 11-01-2021 om 08:55

PSV-trainer Roger Schmidt is enorm tevreden met het optreden van spits Eran Zahavi zondagmiddag in de topper tegen Ajax. De Israëliër tekende voor beide Eindhovense doelpunten en heeft volgens de Duitse oefenmeester eindelijk laten zie hoe belangrijk hij kan zijn.

Voor aanvang van de kraker tussen Ajax en PSV zondagmiddag had de 33-jarige spits nog maar één goal gemaakt in het huidige Eredivisie-seizoen. Zondagavond stond de teller opeens op drie. "Dit is belangrijk voor hem. Dit geeft hem zelfvertrouwen en helpt hem ergens doorheen", stelt Schmidt tegenover het Algemeen Dagblad.

Schmidt erkent dat Zahavi, die bij zijn komst naar PSV aangekondigd werd als een heuse doelpuntenmachine, een stroeve start kende in Eindhoven. "Eran had moeilijke eerste maanden hier. Hij had corona, kampte met een blessure. Vandaag heeft hij laten zien hoe belangrijk hij voor PSV kan zijn. En ook hoe goed hij kan passen in een combinatie met Donyell Malen."

Schmidt hoop aankomende woensdag weer een beroep te kunnen doen op spelmaker Mario Götze. De Duitser moet de kraker tegen Ajax aan zich voorbij laten gaan. "Ik verwacht dat Mario snel weer kan aansluiten. Maar Ajax kwam vandaag net te vroeg."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws