Zahavi genoot tijdens Ajax-PSV van terugkeer: 'Dat moet de combinatie ook zijn'

Zahavi genoot tijdens Ajax-PSV van terugkeer: 'Dat moet de combinatie ook zijn'

Gepubliceerd: maandag 11 januari 2021 om 07:20ma 11-01-2021 om 07:20

Eran Zahavi speelde zondagmiddag in de topper tegen Ajax zijn beste wedstrijd tot nu toe in het shirt van PSV. De Israëliër bleek een constante plaag voor de Amsterdamse defensie en wist tot twee keer toe doelman Andre Onana te passeren. Vooral de samenwerking met collega-spits Donyell Malen, die bij beide treffers de aangever was, zorgde voor een glimlach op het gezicht van Zahavi.

"Donyell gaf mij twee heel goede assists in de combinatie", begint Zahavi in gesprek met De Telegraaf. "Ik hoop dat we samen blijven spelen, het voor elkaar doen en elkaar beter blijven maken. Donyell heeft heel veel potentie, met zijn passes en loopacties."

"Hij maakte mij tegen Ajax beter, de volgende keer maak ik hem beter", stelt de man van twee goals in de Johan Cruijff Arena zondagmiddag. "Dat moet de combinatie ook zijn tussen twee spitsen: elkaar beter maken." Zahavi zag dat PSV Ajax in de eerste helft de wil op legde en is trots op het elftal.

"We maakten het leven van Ajax zwaar, met veel pressie en onze manier van spelen. Als je dit ziet, belooft het nog een groot gevecht te worden in de toekomst. Ajax paste zich goed aan als team, stuurde veel spelers naar voren en wij konden daar niet zo goed meer mee omgaan. Maar ik ben trots op het team, omdat we goed hebben gespeeld, op bezoek bij een zware tegenstander."

De spits uit Israël maakte zelf na lange tijd van absentie weer eens minuten voor de ploeg van Roger Schmidt. Corona en blessureleed hielden de 33-jarige spits voor langere tijd aan de kant. De rentree met twee doelpunten doen Zahavi meer dan goed. "Voor mezelf voelt dit als een nieuwe start. Ik ben weer fris van lichaam en geest", vertelt de spits voor de camera van ESPN.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws