'Ik ben door Ajax gehaald om richting eerste 11 te groeien, en zo snel mogelijk'

'Ik ben door Ajax gehaald om richting eerste 11 te groeien, en zo snel mogelijk'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 08:55wo 13-01-2021 om 08:55

Laatste update: woensdag 13 januari 2021 om 09:29wo 13-01-2021 om 09:29

Kik Pierie neemt het donderdagavond met FC Twente op tegen Ajax, waar hij nog altijd hoopt door te breken. De twintigjarige verdediger vertelde al vaker over het plan dat de Amsterdammers met hem hebben.

"Het komt erop neer dat ik door Ajax ben gehaald om richting de eerste elf te groeien en dat het liefst zo snel mogelijk. Daar is nu een omweg bijgekomen. Maar het uiteindelijke doel is nog steeds om Ajax 1 te halen", legt Pierie uit aan Ajax Showtime. Hij kende door een blessure een moeizame start in Enschede, maar inmiddels heeft hij de stijgende lijn te pakken.

Pierie hoopt zich in de kijker te spelen bij Ajax, waar de concurrentie groot is met spelers als Daley Blind, Lisandro Martínez en Devyne Rensch. Toch ziet hij kansen. "Ja, daarom ben ik ook verhuurd aan FC Twente. Om minuten te maken en me door te ontwikkelen. Ik heb nog steeds voor ogen om Ajax 1 te halen." Hij leert daarbij van zijn concurrenten. "Blind is een ontzettend goede speler, een international. Vorig jaar heb ik veel van hem geleerd. Door te kijken naar de manier hoe hij speelt."

Pierie gaf al eens aan dat hij de stap van sc Heerenveen naar Ajax heeft onderschat. "Ajax is een groeiende club, net als meer clubs in de Eredivisie. Ze halen niet voor niets een spits als Haller. Ik denk dat het lastiger is om aan te haken, maar het is wel een mooie uitdaging. Je ziet ook dat er jongens zijn die laten zien dat het wel kan. Het is niet onmogelijk."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Breekt Pierie ooit nog door bij Ajax?

Ja
19%
Nee
81%
(1062 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws