Ajax-aanvaller Neres wekt onvrede bij Nederlandse kappers: 'Een doorn in het oog'

Ajax-aanvaller Neres wekt onvrede bij Nederlandse kappers: 'Een doorn in het oog'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 12:34wo 13-01-2021 om 12:34

Laatste update: woensdag 13 januari 2021 om 13:05wo 13-01-2021 om 13:05

De Bundesliga-sterren hebben zich de woede op de hals gehaald van de Duitse kappers. De kapsalons in het land zijn sinds 16 december gesloten, maar van een 'coronacoupe' is bij de Bundesliga-spelers niets te merken. Ook in Nederland is er onvrede, onder meer vanwege Ajax-aanvaller David Neres.

De Duitse kappersbond richtte zich dinsdag in een brief tot voetbalbond DFB. Volgens de branchevereniging zijn de coupes van veel spelers tot op de millimeter geschoren: 'kapsels die alleen door professionele kappers met professionele apparatuur gekapt kunnen worden'. De kappers wijzen erop dat spelers rolmodellen zijn voor de jeugd, en nu geven ze niet het goede voorbeeld.

De kappersbond vraagt de DFB om 'solidariteit te tonen en stelling te nemen tegen de illegale arbeid'. 'Pas gekapte voetbalsterren zetten een hele branche onder druk', luidt de waarschuwing.

Neres
De Duitse kappers krijgen nu bijval van de Nederlandse kappersvereniging. Zo poseerde Ajax-aanvaller Neres met een opvallende coupe. "Een doorn in het oog", zegt de kappersvereniging tegen het NRC. "Bij voetballers en televisiesterren zien we regelmatig dat de coupes er goed bijgeknipt goed uitzien."

"Dat is extra zuur voor onze leden die niet in aanmerking komen voor een financiële steunregeling, maar wel dicht zijn", vervolgt de woordvoerder. "Sommige kappers kunnen daardoor de hypotheek, huur of boodschappen niet meer betalen. Dat is schrijnend. Ik zag wel dat onze premier aan een knipbeurt toe is - zo hoort het."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door David Neres Campos (@davidneres)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws